Du Chatinier: "Jammer dat het zo is gelopen"

UTRECHT - FC Utrecht-trainer Ton du Chatinier (53) is donderdagmorgen ontslagen. Hij stopt op eigen verzoek per direct met zijn werkzaamheden. Assistent Jan Wouters neemt de resterende trainingen van dit seizoen voor zijn rekening.
Du Chatinier heeft, ondanks een flink aantal versterkingen, de play-offs om Europees voetbal niet gehaald en dat was wel de doelstelling. Erwin Koeman wordt genoemd als belangrijkste kandidaat om hem op te volgen.
Afgelopen seizoen bereikte FC Utrecht wel de groepsfase van de Europa League door onder meer het grote Celtic uit te schakelen. Utrecht vocht vervolgens aantrekkelijke duels uit met clubs als Napoli, Steaua Boekarest en Liverpool, maar in de competitie bleef de selectie wisselvallig presteren. Wel werd Ajax twee keer in één seizoen verslagen.

REACTIES

Du Chatinier reageerde teleurgesteld op het besluit van de clubleiding. "Het is jammer dat het zo is gelopen, maar ik kijk terug op een prachtige periode. FC Utrecht heeft me destijds de kans gegeven trainer te zijn van deze mooie club en we hebben met zijn allen fantastische resultaten geboekt."
"Dat we de rit niet gezamenlijk kunnen afmaken is jammer, maar wij vinden dat er onvoldoende basis is voor samenwerking in de toekomst", zei technisch directeur Foeke Booy.

2008

Du Chatinier werd in oktober 2008 gevraagd om assistent-trainer te worden van Willem van Hanegem bij FC Utrecht. Enkele dagen eerder waren co-trainers David Nascimento, John van Loen, conditietrainer Rob Druppers en keeperstrainer Maarten Arts ontslagen vanwege een vermeend gebrek aan chemie met de spelersgroep.
Toen Willem van Hanegem in december 2008 werd ontslagen, besloot het bestuur van FC Utrecht Du Chatinier voorlopig het eerste elftal te laten trainen. De Utrechter boekte goede resultaten en FC Utrecht verlengde zijn contract nadat hij zijn trainersdiploma had gehaald. In dat seizoen werd FC Utrecht uiteindelijk zevende in de competitie.

FC Utrecht ontslaat trainer Ton du Chatinier

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.