26-jarige mooie man uit Lopik terug van Thaise misterverkiezing: 'Prachtige ervaring'

© Michael den Oudsten
Lopik - Michael den Oudsten uit Lopik deed mee aan een prestigieuze 'mooie mannen-verkiezing' in Thailand: Mister National Universe. Hij is net terug, moe van de lange dagen, maar met een hoofd vol herinneringen en een telefoon vol nieuwe contacten.
"Hè, hè, eindelijk gaan we beginnen, dacht ik. Hier hebben we naartoe gewerkt, nu gaan we rocken." Na acht dagen van foto- en videoshoots is het op dag negen tijd voor de grande finale van de Mister National Universe-verkiezing. De 26-jarige Lopiker Michael den Oudsten staat samen met nog 21 fitboys uit 21 verschillende landen vol in de spotlights tegenover duizenden toeschouwers, juryleden en pers vanuit de hele wereld.
© Mister National Universe

Tuinbroek met Delfts Blauw

Tijdens de openingsdans bewegen de deelnemers soepel op bombastische muziek, met ontbloot bovenlijf uiteraard. Er is een ronde waarbij de mannen kleding dragen waarin het land waar ze vandaan komen terugkomt, Michael draagt een tuinbroek met een Delfts Blauw-tegeltjes motief, er is een 'onderbroekenronde' en tot slot moeten de deelnemers een toespraak houden.
"Die speech vond ik het spannendst", vertelt Michael. "Het onderwerp was: hoe om te gaan met teleurstellingen? En toen ik daar stond, werd ik ineens zó zenuwachtig. Maar ik heb het toch goed gedaan. Ik had mezelf niet heel goed voorbereid, maar dat deed ik omdat het geen opgelezen verhaal moest worden, ik heb gesproken vanuit het hart. En dat zag de jury."

Teamplayer

Ondanks zijn vlammende speech grijpt Michael naast de titel van Mister National Universe, die gaat naar Maleisië. Michael valt ook buiten de top tien. "Tuurlijk baal ik daar van." Toch gaat hij niet met lege handen naar huis. Want hij krijgt een speciale titel, die van Mister National Universe Congeniality, een prijs voor de meest sympathieke kandidaat.
"De kandidaten zélf bepalen wie deze prijs verdient. Ze vonden dat ik het meest vriendelijk was en het beste met de sponsors en fans omging. Een teamplayer werd ik genoemd, die anderen kan laten shinen."
"Sowieso was het een hele leuke club mannen, het voelde echt als een tweede familie. Iedereen accepteerde elkaar, elkaars gebruiken of geloof. Heel fijn om te merken dat we zo goed met elkaar overweg konden."
© worldbeauties.org

Thaise nieuws

Na de verkiezing wil iedereen met de kandidaten op de foto. Iets wat sowieso aan de lopende band gebeurt. "In Azië zijn dit soort verkiezingen heel groot. Op het moment dat ze je sjerp zien, willen ze een kiekje van je. Je wordt echt overal nagekeken." De Mister-verkiezing wordt in Thailand live uitgezonden en Michael kwam zelfs even voorbij bij het Thaise nieuws.
En nu is hij weer terug in Nederland bij zijn ouders in Lopik. "Hier ben ik weer lekker anoniem." Hij moest vrijwel gelijk weer aan de bak als administratief coördinator, de baan die zijn rekeningen betaalt. Ook staan er al wat fotoshoots in de planning. En Michael moet nog heel veel berichtjes beantwoorden. "Ik heb zoveel contacten opgedaan. Ik krijg ook veel appjes van fotografen of designers: wanneer ben je weer in Thailand en kunnen we met je samenwerken?"

Prachtige ervaring

Michael bekijkt het allemaal eens even rustig. "En we gaan kijken of er misschien aanbiedingen zijn voor andere verkiezingen." Ondertussen koestert hij de herinneringen van deze bijzondere reis. "Het was een prachtige ervaring. En ik heb stiekem ontdekt dat ik nóg steviger in m'n schoenen kan staan. Ik dacht dat ik al heel ver was, maar dáár merkte ik dat ik nog veel kan leren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.