Massale belangstelling voor nieuwe sociale huurwoningen in Eemnes

© de Alliantie
Eemnes - Grote belangstelling voor nieuwe sociale huurwoningen in Eemnes: meer dan zeshonderd mensen hebben zich aangemeld om één van de 29 appartementen te huren aan de Aartseveen.
Deze massale interesse toont aan dat de landelijke woningcrisis ook in de gemeente Eemnes voelbaar is, aangezien er grote behoefte is aan betaalbare woningen. Eind volgende maand ontvangen starters en doorstromers de sleutel van hun nieuwe woning.
Op het voormalige terrein van basisschool Hink Stap Sprong bouwt woningcorporatie de Alliantie een geheel gasloos appartementencomplex. In dit nieuwe gebouw komen vijftien tweekamerappartementen en nog eens veertien met drie kamers.
Op het moment dat de inschrijving werd gesloten, bleek dat 621 mensen op de woningen hadden gereageerd. Daarvan komen er 135 uit Eemnes zelf. Cijfermatig betekent het dat de Alliantie iedere woning 21,5 keer had kunnen verstrekken aan een belangstellende.

Starters en doorstromers

Wethouder Theo Reijn zegt dat de nieuwe woningen specifiek bedoeld zijn voor starters en doorstromers en daarvoor gelden toewijzingscriteria." Een mooie kans voor woningzoekers in Eemnes. Door per woonproject heel gericht toewijzingscriteria vast te stellen voor huur- en koopwoningen, kunnen wij maximaal inzetten op doorstroming om zoveel mogelijk Eemnessers een passende woning aan te bieden."
Volgens de wethouder komen door het pakket aan maatregelen en de oplevering van nieuwbouw er dit jaar een voor Eemnes ongekend groot aantal sociale huurwoningen beschikbaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.