Tijdelijk geen treinen tussen Overvecht en Amersfoort wegens spoorwerkzaamheden

© RTV Utrecht
Provincie Utrecht - Vanaf morgen rijden er dagenlang geen treinen tussen Utrecht Overvecht en Amersfoort en tussen Utrecht Overvecht en Soest/Baarn. ProRail voert werkzaamheden uit bij de stations en het spoor van Bilthoven en Den Dolder. Tot en met de nacht van zondag op maandag rijden er daarom bussen in plaats van treinen. Het normale treinverkeer wordt maandagochtend weer hervat.
Op het traject tussen Utrecht Blauwkapel en Den Dolder worden de spoorstaven en dwarsliggers vernieuwd met een zogenoemde vernieuwingstrein. Deze trein is ruim 600 meter lang en vervangt zo’n 350 meter spoor per uur en gaat dag en nacht door.
Daarnaast krijgen de stations van Bilthoven en Den Dolder een opknapbeurt. Zo wordt het perron van station Bilthoven met 33 meter verlengd aan de achterzijde ter hoogte van de P+R. Op station Den Dolder worden maatregelen genomen om de veiligheid te vergroten. Zo wordt er nieuwe bestrating aangelegd op sommige stukken om struikelgevaar tegen te gaan. Ook worden de plantenbakken smaller gemaakt om meer ruimte te creëren voor de reiziger. Er worden ook proefsleuven gegraven om onderzoek te doen naar de ondergrondse kabels en leidingen.
Bewoners moeten rekening houden met geluid van de vernieuwingstrein en werkzaamheden op de perrons van station Bilthoven en Den Dolder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.