KNMI: Geen code geel meer om onweer

© Guy Coopmans
De Bilt - Code geel in een groot deel van Nederland is beëindigd, terwijl eerst de verwachting was dat die waarschuwing tot het begin van de avond van kracht zou zijn. "Het valt mee. We zien af en toe een onweersbui, maar niet de verwachte stevige onweer", aldus een woordvoerster van het KNMI.
In Limburg is de waarschuwing nog wel van kracht, maar niet meer in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en de Waddeneilanden. Daar gold de waarschuwing omdat er rekening werd gehouden met windstoten van 60 tot 70 kilometer per uur, hagel en veel regen in korte tijd.

Code geel betekent dat er mogelijk kans is op gevaarlijk weer. Dit zijn weersituaties waarbij het raadzaam is om op te letten, met name als iemand onderweg is. Het KNMI ontraadt mensen om het open water op te gaan of open gebieden, zoals weilanden, te betreden. Bij onweer wordt geadviseerd niet onder bomen te schuilen en uit de buurt te blijven van hoge punten.

In Limburg blijft dat risico bestaan. Voorzien is dat ook in deze provincie de waarschuwing vanaf ongeveer 16.00 uur beëindigd kan worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.