Enige supermarkt in Kockengen stunt met prijzen vanwege tijdelijke sluiting: 'Ik ben vandaag al drie keer geweest'

© RTV Utrecht
Kockengen - De supermarkt in Kockengen sluit vanaf vandaag voor drie weken de deuren, vanwege een verbouwing. Klanten konden tegen stuntprijzen nog een laatste keer boodschappen doen voordat de super dichtgaat. En dat werd massaal gedaan.
'Uitverkoop volledige winkel, 50 procent korting', staat er op de voorruit van de enige supermarkt van het dorpje Kockengen. Alles voor de helft, dat is natuurlijk niet iets wat je zomaar voorbij laat gaan. "Dat is toch mooi", zegt een man die zijn kar vollaadt. "Als het 50 procent is dan neem je toch meer mee", zegt een vrouw. En dat heeft supermarkteigenaar Ron Romijn ook gemerkt. "Het was best een chaos. Gelijk om 08.00 uur stond het vol met klanten. Het was meteen goed raak."
De enige supermarkt in Kockengen sluit voor drie weken

Drie keer geweest

Niet alleen de fikse korting op de boodschappen trekt veel klanten naar de supermarkt, ook de wetenschap dat de super straks voor drie weken sluit maakt dat de Kockenezen massaal inslaan. "Ik ben vandaag al drie keer geweest", vertelt een oudere mevrouw die een mand vol staat af te rekenen. "Want ik kan het niet allemaal in één keer meenemen."
Zij, en vele vaste klanten met haar, gaan de supermarkt missen. Vooral voor senioren, die soms lastiger een dorp verderop boodschappen kunnen doen, is de tijdelijke sluiting een groot gemis. "En ook het loopje naar de supermarkt en de gezelligheid." Toch hoeft niemand in het dorp te vrezen voor een lege koelkast de komende weken", zegt supermarkteigenaar Romijn. "Dat is het voordeel van een dorp, iedereen kent elkaar. En er is altijd wel iemand die wil helpen."
"Als de buren ernaar vragen, neem ik gerust wat voor ze mee", belooft een jonge vader. "Ik heb dochters die wel wat voor me meenemen als dat nodig is. Dus dat redden we wel hoor", vertelt een oude vrouw.

Alles gesloopt

Ondertussen raken de schappen van de supermarkt steeds leger. In het vriesvak ligt bijna niks, net als bij de groente- en fruitafdeling . Terwijl de laatste klanten de overgebleven koopjes uit de bakken graaien, lopen er al bouwvakkers al rond om de super te ontmantelen. "Alles wordt gesloopt", zegt Romijn. "Er gaat een muur uit, er komt een stuk winkel bij en uiteindelijk wordt alles vervangen." Ook de naam en de huisstijl veranderen de komende weken.
Als alles volgens plan verloopt, opent de nieuwe supermarkt op 20 september de deuren. Voor brood komt de warme bakker een paar keer per week langs op het pleintje bij de super.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.