Kort nieuws: Kinderen gewond bij aanrijding Hoogland

REGIO - In Hoogland zijn twee kinderen van zes jaar oud gewond geraakt bij een aanrijding. Ze zaten bij een 29-jarige man op een fiets. Toen hij wilde afslaan bij de Lindelaan werd hij over het hoofd gezien door een snorfietser. Door de klap raakten het jongetje en meisje op de fiets gewond aan been en gezicht. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht.
* Op de A1 bij Baarn zijn 19 vrachtwagenchauffeurs op de bon geslingerd. Ze reden donderdag langs een grote controle van de milieupolitie. De bekeurde truckers reden rond met onder meer versleten remmen, verkeerde papieren en een snelheidsregistratie waar mee gerommeld was. Aan de controle werkten ook de provincie, de douane en de inspectiedienst Verkeer & Waterstaat mee.
* Rhenen pakt het alcoholmisbruik bij jongeren aan. Dat gebeurt naar aanleiding van het rapport 'Comazuipen' gemaakt door de Rhenense Jongerenraad. Daaruit blijkt dat een grote groep jongeren in de gemeente veel drinkt, ook doordeweeks en dat comazuipen niet ongewoon is.
* De politie in Woerden heeft een man opgepakt die nog een flinke celstraf moet uitzitten. Een agent zag de man in een horecazaak aan de Achterstraat en herkende hem. De 26-jarige man bleek nog 111 dagen in de cel te moeten doorbrengen. Bovendien stond er nog een boete open van zo'n 34-honderd euro. Als de Woerdenaar de boetes niet kan betalen, komen er nog 126 dagen gevangenisstraf bij.
* In Veenendaal is een hennepkwekerij opgerold. De politie vond in een woning aan de Stadhouderslaan 140 planten en apparatuur. De stroom voor de kwekerij bleek bovendien illegaal te worden afgetapt. De hennep en kweekapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Er is nog niemand aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.