Cruciaal beroep levert zeven nieuwe Baarnaars een goedkope huurwoning op

Wethouder Mark Veldhuizen (rechts) opent het nieuwe appartementencomplex in Baarn.
Wethouder Mark Veldhuizen (rechts) opent het nieuwe appartementencomplex in Baarn. © RTV Utrecht / Joost Danvers
Baarn - Baarn is zeven nieuwe inwoners met een cruciaal beroep rijker. Woningcorporatie Omthuis heeft vandaag een appartementencomplex aan de Troelstralaan opgeleverd. Zeven van de negentien sociale huurappartementen zijn opzettelijk toegewezen aan zorgmedewerkers, leraren, politieagenten of vrijwillige brandweermensen.
De selectie van de huurders is een experiment van Omthuis en de gemeente Baarn. De tweekamerappartementen waren exclusief bestemd voor mensen die bij de politie, bij de brandweer, in de zorg, of in het onderwijs werken en daardoor ook voor langere tijd een band met Baarn hebben. Er geldt een inkomensgrens en alleen een- en tweepersoonshuishoudens kwamen in aanmerking.
Door het woningtekort zijn ook in Baarn wachtlijsten voor een sociale huurwoning lang. De gemeente zegt dat lokale onderwijs- en zorgorganisaties moeite hebben om medewerkers te werven en te houden. Het experiment met de loting moet vooral inzichtelijk maken hoeveel vraag er onder de bijzondere beroepsgroepen is naar een sociale huurwoning. Toen de inschrijving vorige maand opende meldden zich onmiddellijk zo'n 2000 belangstellenden. De woningen zijn verloot onder kandidaten die daadwerkelijk aan de voorwaarden voldoen.
Wethouder Mark Veldhuizen opende het nieuwe appartementengebouw vanmorgen. Omthuis maakt vanwege de privacy niet openbaar welke cruciale beroepen de zeven bijzondere huurders precies uitoefenen.
Zeven van de negentien nieuwe appartementen aan de Troelstralaan zijn voor huurders met een cruciaal beroep.
Zeven van de negentien nieuwe appartementen aan de Troelstralaan zijn voor huurders met een cruciaal beroep. © RTV Utrecht / Joost Danvers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.