Bacterie in focaccia van Bunschotense pizzabakkerij: 'Eet dit product niet'

© NVWA
Bunschoten-Spakenburg - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor een product van pizzafabriek Boboli in Bunschoten.
In de focaccia basilicum tomaat van het merk Boboli Mediterraneo kan de ziekmakende bacterie listeria monocytogenes zitten. Het gaat specifiek om de focaccia's met de houdbaarheidsdatum 3 oktober. "Eet dit product niet", roept de NVWA op.
De focaccia's met streepjescode 8715947203743 zijn verkrijgbaar geweest in verschillende supermarkten in Nederland. Na de terugroepactie zijn ze uit de schappen gehaald. Boboli biedt excuses aan voor het ongemak en roept consumenten op om het product te vernietigen en de lege verpakking terug te sturen. Het bedrijf zal dan het volledige aankoopbedrag vergoeden.
Mensen kunnen als gevolg van de gevonden bacterie een zeldzame infectieziekte ontwikkelen. Dit kan vooral gevaarlijk zijn voor pasgeboren kinderen, ouderen en mensen met een verzwakte afweer. Bij hen kan in zeldzame gevallen hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging optreden. "Bij een klein deel kan de infectie dodelijk aflopen", stelt het RIVM.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.