Thibo (21) wil de koning knuffelen en schakelt zijn 126.000 volgers in: 'Ga door tot het lukt'

© RTV Utrecht / Bernadette Keizer
Amersfoort - De koning een knuffel geven, dat is het ultieme doel van de Amersfoortse TikTokker Thibo Brockbernd. Als kind had hij al veel bewondering voor het Koningshuis en volgt hij ze met veel passie. De koning heeft hij dus wel vaker in het echt gezien, maar tot een knuffel kwam het nooit.
De vele belletjes en mailtjes naar het Koningshuis waren zonder resultaat, dus Thibo besloot zijn legioen aan volgers om hulp te vragen. "Ik wil jullie allemaal vragen om op het Instagram van het Koninklijk Huis te reageren met #geefthiboeenknuffel", luidt de oproep van de 21-jarige TikTokker.
'Hoe gaaf zou het zijn om de koning te knuffelen?', dacht Thibo. Het is zijn missie geworden om dat doel te bereiken, vertelt hij:
Op zijn slaapkamer, omgebouwd tot TikTok-studio, vertelt hij met een grote glimlach over zijn plan en de pogingen die hij al heeft gedaan. Aan motivatie en enthousiasme ontbreekt het niet bij Thibo. Maar om zijn droom straks werkelijkheid te laten worden, moet hij nog wel wat acties bedenken. De afspraak met de koning staat nog namelijk nog niet in de agenda.
"Ik wil nog meer mijn online bereik gebruiken voor de challenge en nog meer video's maken hierover." Willem-Alexander zelf zit misschien niet op sociale media, maar zijn drie dochters scrollen vast wel eens op Instagram, denkt Thibo. "De kans is dus groot dat de koning er inmiddels wel van weet."

Is vandaag de dag?

En gewoon aan de kant gaan staan bij een groot evenement zoals Prinsjesdag vandaag? Het klinkt misschien als dé dag voor Thibo om zijn missie te voltooien, maar toch denkt hij zelf dat dit soort momenten weinig slagingskans hebben. Te veel mensen, te veel beveiliging, te formeel. Hij focust zich liever op de kleinere evenementen waar het er allemaal wat losser aan toegaat. Daar hoopt hij zijn kans te pakken en dat hem een knuffel gegund wordt.

Goed doel

Of de dag ooit komt dat hij de koning een knuffel geeft, is nog de vraag. Maar als het lukt heeft hij alvast een goed doel bedacht waar hij een bedrag aan gaat doneren. Voor elke like op zijn video doneert hij één cent aan het Oranje Fonds. Dat klinkt misschien weinig, maar de teller staat inmiddels op meer dan 25.000 likes, dus dit loopt al aardig op.
Thibo zelf is positief gestemd, het reglement van TikTok is dat wat minder. Likes vragen in ruil voor een tegenprestatie mag, mits dit een realistisch doel is. De koning een knuffel geven viel hier volgens TikTok niet onder, dus werd zijn video in eerste instantie verwijderd. Dat weerhield Thibo niet in zijn missie, dus hij plaatste de video opnieuw. "Ik vind het wel grappig dat TikTok het dus als een onmogelijke missie ziet, dat motiveert mij natuurlijk nog meer!", vertelt hij enthousiast. Vooralsnog staat de video online en hoopt Thibo met zijn video nog meer viral te gaan en zo zijn idool een knuffel te mogen geven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.