Dodelijk steekincident in Utrechts hotel na pokerevenement, politie deelt naam en foto voortvluchtige verdachte (28)

© Koen Laureij
Utrecht - Bij de steekpartij gisteravond in hotel Moxy aan de Helling in Utrecht is een 32-jarige man uit Georgië om het leven gekomen.
De weggerende dader wordt nog gezocht. De politie denkt te weten om wie het gaat: de 28-jarige Tornike Manvelidze uit het Georgische Tiblisi. Hij staat inmiddels internationaal gesignaleerd. De politie heeft een foto van hem verspreid en vraagt mensen 112 te bellen als ze hem zien. "Benader hem dan niet zelf, maar bel direct de politie."
De verdachte was volgens de politie gisteravond aanwezig op een pokerevenement toen het plotseling uit de hand liep. Het steekincident vond daarna rond 18.10 uur plaats in hotel Moxy. Het slachtoffer is daar gereanimeerd, maar later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.
© Politie Midden-Nederland
De politie kwam volgens een bewoner van het naastgelegen appartementencomplex langs met "zeker acht politieauto's". Het hotel zelf wil niet reageren op het incident. "Al onze informatie hebben we overgedragen aan de politie, die doet verder onderzoek", laat een medewerker aan RTV Utrecht weten.
In de groepschat met verschillende ondernemers rondom het hotel werd wel gedeeld dát er een steekincident was geweest, niet wat de aanleiding of oorzaak was.
De politie stelde na het incident een groot onderzoek in naar de verdachte die het hotel was uitgerend. Op de plaats van het incident is uitvoerig gezocht naar sporen. Ook zijn meerdere getuigen gehoord. Inmiddels is de politie op de hoogte van de identiteit van de verdachte.

Hotelgasten

Een deel van de gasten van het hotel moest tijdelijk de kamer verlaten vanwege het onderzoek van de politie. De meesten wisten de weg naar de naastgelegen horeca te vinden.
Bij café Camping De Ganspoort was het "een stuk drukker dan normaal" en ook bij Taplokaal Gist waren ze niet echt voorbereid op de extra drukte. "Mensen kwamen met rolkoffertjes binnen. Ze vertelden dat ze Moxy niet in mochten. Gelukkig hadden we een mannetje extra."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.