Projectontwikkelaar mag door met woningbouwplannen in Soest

Stockfoto.
Stockfoto. © Pixabay
Soest - De gemeente Soest geeft groen licht voor twee appartementencomplexen en vijf rijtjeshuizen op een oud bedrijventerreintje. In totaal levert dat zo'n 36 nieuwe woningen op tussen de Kerkstraat en de Ferdinand Huycklaan. Over dat terrein wordt al jaren gesproken.
In de plannen staat dat de projectontwikkelaar er elf sociale huurappartementen, acht middenhuurappartementen en vijf dure koopwoningen wil bouwen. Voor twaalf andere appartementen wordt nog bekeken of ze verhuurd of verkocht gaan worden. Afhankelijk van de parkeernorm kunnen het er iets meer of minder worden.
Een van de appartementenblokken zou aanvankelijk vierhoog worden, maar na overleg met de buurtbewoners is het aantal etages gehalveerd. Ook komen er geen ramen, deuren en balkons die uitkijken op de buren die er al wonen. Een groot deel van de parkeerplaatsen wordt onder de grond aangelegd.
Om met de bouw te kunnen starten wordt gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan. Als het ontwerp daarvan klaar is wordt het aan de gemeenteraad voorgelegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.