Geen bussen in centrum Utrecht door demonstratie

© RTV Utrecht / Ilham Oukhiar
Utrecht - Actiegroep OV protest demonstreert vandaag op het Stadsplateau in Utrecht. Hierdoor kunnen verschillende buslijnen niet rijden in en rondom het centrum van de stad. OV protest is het niet eens met de plannen van de NS voor prijsverhogingen van treinkaartjes. De groep zegt dat hierdoor veel mensen hard in de portemonnee geraakt zullen worden.
Op de website van U-OV is te zien welke buslijnen er komen te vervallen. Zo rijden lijnen 1 tot en met 8 niet door het centrum van Utrecht. De demonstratie begint om 13.00 uur. Naar verwachting zullen de bussen aan het einde van middag weer rijden.
Eerder kondigde de actiegroep aan dat de demonstratie op het Jaarbeursplein zou zijn, maar door de regen hebben de demonstranten zich verplaatst naar het Stadsplateau.

Spitsheffing

OV Protest maakt zich vooral kwaad om de kosten van treinkaartjes. Zo zijn ze fel tegen de spitsheffing die NS directeur Wouter Koolmees heeft voorgesteld. Daarmee betalen reizigers in de spits extra, bovenop hun kaartje, vanaf 2026.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.