Politie De Bilt betrapt buschauffeur met te veel alcohol op

© Politie De Bilt
De Bilt - Bij een alcoholcontrole op de Utrechtseweg bij De Bilt heeft de politie vannacht een buschauffeur betrapt die te veel had gedronken. Zij blies een promillage van 0,8, wat ongeveer anderhalf keer zoveel is als toegestaan. Het is niet duidelijk of er nog passagiers in de bus zaten.
De politie-eenheden van De Bilt en Soest hielden vannacht een gezamenlijke alcoholcontrole op de Utrechtseweg. Daarbij controleerden zij in totaal 25 bestuurders, waaronder dus de buschauffeur. Zij moest mee naar het politiebureau, waar bevestigd werd dat ze inderdaad teveel had gedronken.
De politie meldt niet wat het te hoge promillage betekent voor de vrouw, maar normaal gesproken betekent een waarde als deze dat justitie een strafrechtelijke procedure start. Afhankelijk van hoe hoog het promillage is kan dan een boete, rijontzegging of zelfs gevangenisstraf volgen.
Het bericht over de betrapte buschauffeur sluit de politie op Instagram af met een waarschuwing: "Cliché maar waar: 100 procent BOB is 0 procent op. Voorkom dat je zelf een keer bij ons op het politiebureau zit."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.