Zeist zoekt klussers die inwoners met geldzorgen kunnen helpen isoleren

© Pexels
Zeist - De gemeente Zeist zoekt mensen die overweg kunnen met tochtstrips, brievenbusborstels en radiatorfolie. Voor inwoners met geldzorgen stelt de gemeente isolatiematerialen beschikbaar, maar die kan lang niet iedereen zelf plaatsen. Vrijwilligers moeten uitkomst bieden.
Voor het plaatsen van de isolatiematerialen werkt Zeist samen met vrijwilligers van Mijn Groene Huis. Die stichting heeft een aantal klussers die kunnen helpen, maar niet genoeg om iedereen in de gemeente te helpen. Daarom doet de gemeente nu een oproep. Klussers krijgen een vrijwilligersvergoeding van 5 euro per uur én een korte training.
Sinds de energieprijzen vorig jaar omhoog schoten, is er in veel gemeenten aandacht voor het isoleren van woningen van met name mensen die moeite hebben om de rekening te betalen. Zo ook in Zeist.
Zij kunnen zich bij de gemeente melden en vervolgens komt iemand langs om te kijken welke maatregelen er getroffen kunnen worden om eenvoudig energie te besparen. Als het nodig, komt er daarna een klusvrijwilliger langs om bijvoorbeeld tochtstrips of een waterbesparende douchekop te plaatsen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.