Justitie looft beloning van 25.000 euro uit voor gouden tip in moordzaak Rishi Rampadarath in Houten

© Politie Midden-Nederland
Houten - Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 25.000 euro uit voor de gouden tip in de zaak rondom Rishi Rampadarath in Houten. Hij werd in april vlakbij zijn ouderlijk huis neergeschoten. De moord is nog altijd omgeven door vragen en met het tipgeld hoopt het OM meer duidelijkheid te krijgen, laat een woordvoerder weten.
De 37-jarige Utrechter Rampadarath werd op donderdagochtend 20 april rond 05.30 uur neergeschoten toen hij naar zijn auto liep op de Stelhout in Houten. Hij had die nacht bij zijn ouders geslapen en was onderweg naar zijn werk. Op de parkeerplaats stond de schutter hem op te wachten. Hij schoot Rampadarath neer, die ter plekke overleed.
De politie was snel ter plaatse en startte meteen een onderzoek, maar ondanks de inzet van honden en een politiehelikopter werd de schutter niet gevonden. Vijf maanden later is nog altijd onbekend waarom Rampadarath werd doodgeschoten en door wie. Ook is er geen signalement of vluchtroute bekend.
Via de opsporingsprogramma's Bureau Hengeveld van RTV Utrecht en Opsporing Verzocht op NPO2 werden eventuele getuigen of mensen met andere tips opgeroepen zich te melden. Dat gebeurde meerdere keren, maar tot een doorbraak leidde dat nog niet.

Stem dader in Opsporing Verzocht

Vandaag deden het Openbaar Ministerie en de politie opnieuw een poging de zaak op te lossen. Naast het tipgeld, werd er vanavond in Opsporing Verzocht ook nieuwe informatie gedeeld. In de uitzending werd onder meer een geluidsfragment gedeeld met daarop de stem van de dader. In het fragment hoor je het slachtoffer met iemand praten op de parkeerplaats, gevolgd door de fatale schoten. De stemmen zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden en daarom heeft de recherche de stemmen gefilterd. Deze zijn tot morgenochtend 08.00 uur te luisteren via deze link. De fragmenten staan maar tijdelijk online omdat ze volgens de politie voor de nabestaanden of kinderen schokkend kunnen zijn.
Ook werd een compositietekening gedeeld van een vermoedelijk belangrijke getuige, Verder waren camerabeelden te zien met daarop een aantal mogelijke getuigen die die ochtend in de omgeving zijn geweest.
Morgen besteedt ook Bureau Hengeveld opnieuw aandacht aan de zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.