Spectaculaire achtervolging met Maserati eindigt met crash in Veenendaal, twee personen gewond

© Persbureau Heitink
Veenendaal - Op de Rondweg-West in Veenendaal is de bestuurder van een Maserati op een andere auto geklapt. Het ongeluk gebeurde toen de bestuurder met hoge snelheid werd achtervolgd door de politie. Zowel de bestuurder van de Maserati als de bestuurster van het andere voertuig raakten gewond.
Een woordvoerder van de politie vertelt dat agenten de Maserati rond 20.20 uur in het vizier kregen. "Het voertuig was mogelijk betrokken bij heling", zegt de woordvoerder. "De agenten wilden het voertuig controleren en gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder leek mijn collega's ook te volgen, maar ging er vervolgens vandoor met hoge snelheid."
Hierna volgde een wilde achtervolging met meerdere politiewagens die onder meer door Rhenen voerde. Op de Rondweg-West in Veenendaal kwam de achtervolging ten einde toen de Maseratibestuurder in botsing kwam met het andere voertuig. Hierop vluchtte de man te voet.
De politie zette een helikopter in om de man te vinden. Dat lukte, waarop agenten hem konden arresteren. De man is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zijn identiteit is nog niet bekend. Het is ook niet bekend hoe het is met de vrouw die bij de aanrijding betrokken raakte. Ook zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.