Weer raak in Utrecht: vierde overval op tankstation in korte tijd

© Koen Laureij
Utrecht - Afgelopen nacht rond 04.00 uur werd een tankstation aan de Einsteindreef overvallen. Het is de tweede keer in korte tijd dat de Esso daar doelwit is van criminelen en de vierde keer in twee weken tijd dat een Utrechts tankstation wordt overvallen. Twee minderjarige jongens zijn opgepakt, één wist er te ontkomen.
Drie daders met gezichtsbedekking en donkere kleding vielen het tankstation binnen. Omdat de politie naar eigen zeggen snel ter plaatse was, wisten ze meteen twee van de overvallers aan te houden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Beverwijk en een 17-jarige jongen uit Utrecht. "De laatste en tevens derde verdachte wist helaas te ontkomen", laat een woordvoerder weten.
Die laatste verdachte droeg donkere sportschoenen met een witte zool, een joggingbroek en een hoodie. Of deze persoon iets heeft meegenomen is niet bekend. Op een foto is te zien dat een ruit is beschadigd. De politie doet nog onderzoek.
De politie roept mensen met videodeurbelcamera's in het gebied tussen de Einsteindreef en de Tweede Daalsedijk zich bij hen te melden. Mogelijk is de derde verdachte op die beelden te zien.
© Koen Laureij

Overvalgolf

De eerste keer dat het tankstation werd overvallen was op 18 september. Gewapende mannen bedreigden het personeel en gingen er met een geldbedrag vandoor. Ook bij de OK aan de Eykmanlaan in Tuindorp-Oost was het vorige week raak. Drie dagen eerder werd een tankstation aan de Albert Schweizerdreef overvallen.
Na een eerdere daling zijn tankstations dit jaar ineens weer geliefd bij criminelen. Zo ook in Utrecht. In heel Nederland sloegen overvallers dit jaar al ruim dertig keer toe bij tankstations. Volgens experts zijn daarvoor meerdere redenen aan te wijzen, zoals het feit dat de aanwezigheid van sigaretten en contant geld de tankshops aantrekkelijk maken voor een overval.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.