Stevig debat over bezuinigingen Amersfoort

AMERSFOORT - Amersfoort heeft dinsdagavond stevig gedebatteerd over de bezuinigingen in de Keistad. De gemeenteraad besprak plannen van het stadsbestuur om de komende jaren twintig miljoen euro te bezuinigen.
Volgens het college is dat nodig om de gemeentekas weer op orde te brengen en bezuinigingen van het Rijk op te vangen. Daarom wordt fors gesneden in subsidies, voorzieningen en de gemeentelijke organisatie.
De oppositie vindt dat de bezuinigingen veel te ver gaan. Zo vreest de SP voor kaalslag in de wijken. De socialisten vinden de besparing van twintig miljoen overdreven en denken dat de helft van dat bedrag voldoende is.
Collegepartij VVD is het daar niet mee eens. Volgens fractievoorzitter Vogels heeft Amersfoort juist nu een uitgelezen kans om te bezuinigen.

BEGRIP

Behalve kritiek is er vanuit de oppositie ook begrip voor de bezuinigingen. Volgens de PvdA is het wel belangrijk dat Amersfoort de gevolgen ervan goed in de gaten houdt.
Binnenkort hakt de gemeenteraad definitief de knoop door over het grote pakket aan bezuinigingen. De SP is intussen een handtekeningenactie gestart. De petitie wordt volgende week aan het college van b&w overhandigd.

Stevig debat over bezuinigingen Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.