Achttien jaar cel voor brandmoord Zeist

UTRECHT - De pleger van de brandmoord in Zeist heeft van de rechtbank in Utrecht een celstraf van achttien jaar gekregen. Aryan R. vermoordde eind 2009 de 23-jarige Narges door haar met een benzine te overgieten en in brand te steken.
Aryan R. heeft de moord nooit bekend. Ook het motief voor haar daad blijft onduidelijk. De vrouw had geen aanwijsbaar conflict met het slachtoffer en het feit dat de dader depressieve klachten vertoonde, had volgens de rechtbank geen invloed op haar toerekeningsvatbaarheid.
De advocaat van Aryan R. had gehoopt dat de rechter meer rekening zou houden met de psychische problemen van de dader. De rechtbank noemde de dader volledig toerekeningsvatbaar. Volgens de advocaat verkeerde R. wel degelijk in psychische nood, maar was dat moeilijk te bewijzen.

EIS

Tegen Aryan R. was 23 jaar cel geëist. Meestal wordt in Nederland voor moord een celstraf van tussen de 12 en de 18 jaar opgelegd.
Vanwege de gruwelijkheid van de moord, en het feit dat de dader niet mee wil werken met justitie, is besloten de hoogste straf uit te delen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.