Kleiner Hoog Catharijne in plan huurders

UTRECHT - Huurders van Hoog Catharijne hebben met de V&D een alternatief plan gemaakt voor de verbouwing van het Utrechtse winkelcentrum. Dat schrijft het toonaangevende weblog Bouwput Utrecht.
Projectontwikkelaar Corio, eigenaar van Hoog Catharijne, heeft twee looproutes voor het winkelcentrum ingepland, maar de ondernemers zien liever één zogeheten 'Golden Mile'.
De huurders willen ook een kleiner gebouw over de singel. Na 2020 moet weer water stromen door de gracht, en Corio wil dat overkappen met een gebouw van 120 meter lang. Volgens de huurders is 40 meter ruim voldoende.

VERGEVORDERD

De ideeën van de huurders lijken weinig kans te maken. Corio is al in een vergevorderd stadium met het ontwerp voor de gebouwen en heeft de steun van de gemeente Utrecht. In de raad is er altijd veel kritiek geweest op de lange overkapping van de singel.
De plannen van de ondernemers worden volgens Bouwput Utrecht gesteund door V&D. Die heeft een eigen gebouw dat aan Hoog Catharijne grenst en is niet betrokken bij de verbouwing van het winkelcentrum. Het grootwinkelbedrijf maakte al bezwaar tegen verbouwingsplannen van Corio.

Kleiner Hoog Catharijne in plan huurders
Kleiner Hoog Catharijne in plan huurders

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.