Homopesters waren buurtjongens van 15 tot 18

UTRECHT - De jongens die twee homoseksuele mannen zodanig hebben gepest dat ze zijn verhuisd uit de Utrechtse wijk Leidsche Rijn, zijn tien tot twaalf buurtjongens van 15 tot 18 jaar oud.
Dat verklaarde de advocaat van het homostel, Yehudi Moszkowicz vrijdag bij het gerechtshof in Arnhem. Daar beklaagde hij zich over de beslissing van het Openbaar Ministerie om de vijf jongens die opgespoord konden worden niet te vervolgen.

POGING DOODSLAG

Volgens de raadsman gaat het om poging tot doodslag, belediging, bedreiging en vernieling. Het OM vond dat er te weinig bewijs was en maakte er geen rechtszaak van.
De advocaat stelt dat er te weinig onderzoek is gedaan en eist dat nu alsnog. Hij sluit niet uit dat door grondiger onderzoek ook meer jongens uit de groep kunnen worden opgespoord dan de huidige vijf.

ACHT AANGIFTEN

De twee mannen werden in de zomers van 2009 en 2010 stelselmatig getreiterd. Zij verhuisden nadat een reeks van acht aangiften niets opleverde.
Moszkowicz: "Mijn cliënten zijn stelselmatig uitgescholden en bedreigd, hun autoruiten zijn vernield, hun banden lek gestoken en hun motorkap bekrast. Er is een steen met vuurwerk daarop gebonden tegen het raam van hun huis gegooid. Hun auto is ingehaald en tot stoppen gedwongen, waarna de auto voor hen achterwaarts opzettelijk een harde aanrijding veroorzaakte."

Weggepeste homo's naar Gerechtshof

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.