Kort nieuws: Houtense jongens in ziekenhuis na botsing

REGIO - Een jongen van 12 uit Houten is in het ziekenhuis beland, na een botsing op een fietspad. Met een evenoud vriendje reed hij over de fietsstrook op de Hoenderhoeve, toen hij door een tegemoetkomer met het stuur werd aangetikt.
De tegenliggers reden door, maar de jongen en zijn vriendje vielen om. In het ziekenhuis bleek dat hij een paar kneuzingen had. Het vriendje had geen letsel. De politie zoekt de tegenliggers.
* Een dronken snorfietser is vrijdagmorgen vroeg in Amersfoort van de weg gehaald. Agenten zagen de man over de Scheltussingel slingeren en hielden hem aan. Na een blaastest bleek de man ruim vier keer te veel gedronken te hebben. Daarop heeft hij zijn rijbewijs in moeten leveren.
* Bij een ongeluk op de Straatweg in Maarssen is een vrouw gewond geraakt. De vrouw zat achterop een brommer, die tegen een auto reed. De auto was bezig achteruit de weg op te draaien. De bromfietser kon de wagen niet meer ontwijken.
* Politie in Vianen is een huis binnengevallen aan de Marconiweg. Agenten vonden een hennepplantage van zo'n 500 planten. Een man uit Ede had zich verstopt in het huis, maar is naar enig zoeken wel gevonden. Hij is meegenomen naar het bureau.
* Een vermoedelijk dronken man is in Houten achteruit een sloot in gereden. Dat gebeurde donderdagmiddag op de Langeweg. De auto heeft het water net niet geraakt. De Utrechter bungelde in zijn wagen vlak boven de sloot. Agenten roken alcohol, maar omdat de bloedtest nog niet klaar is weten ze niet hoeveel de man had gedronken. Zijn rijbewijs is hij wel kwijt.
* Een man uit Utrecht heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij werd op de A2 bij Maarssen geklokt toen hij 180 km/u over de snelweg reed.
* Houten heeft vanaf vandaag een oplaadpunt voor elektrische auto's. De oplaadpaal staat aan de Duwboot in het dorp én is de eerste van zes die de gemeente de komende tijd aanlegt. Met de oplaadpunten wil de gemeente elektrisch vervoer stimuleren. Wethouder van Liere neemt de paal officieel in gebruik.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.