Straf voor loslippige gevangene Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Eén van de gedetineerden die met RTV Utrecht heeft gesproken over misstanden in de gevangenis van Nieuwegein heeft een disciplinaire straf gekregen. Een brief van de man aan de regionale omroep is door de directie onderschept.
De gevangene moet drie dagen in zijn cel blijven. Ook mag hij geen tv kijken of gebruik maken van andere recreatiemogelijkheden. Als hij contact met de buitenwereld wil, dan mag dat alleen via een medewerker van de gevangenis.

MEER MIS

In de Penitentiaire Inrichting Nieuwegein overleed eerder deze maand een hartpatiënt in zijn cel. Verslaggevers van RTV Utrecht hoorden sindsdien van een anonieme medewerker en van diverse gevangenen dat er meer mis is in het detentiecentrum. Ook de onderschepte brief aan de regionale omroep stond vol aantijgingen tegen het beleid van de directie.
De advocaat van de briefschrijver is woest over de disciplinaire straf en gaat een klacht indienen. Ook hij zegt dat er "heel wat loos" is in de Nieuwegeinse gevangenis en dat het sterfgeval niet op zichzelf staat.
RTV Utrecht heeft nog niemand bij Jusitie bereid gevonden om te reageren. Een verslaggeefster heeft de directie van de gevangenis gebeld en kwam niet verder dan de receptie. Toen ze zich in Nieuwegein bij de gevangenispoort meldde, werd ze verwezen naar een woordvoerder van het ministerie van Justitie in Den Haag. Die was vrijdag niet voor commentaar bereikbaar.

Straf voor loslippige gevangene Nieuwegein
Straf voor loslippige gevangene Nieuwegein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.