De Popronde is in Utrecht, hier vind je de Kensingtons en Froukjes van straks

© Popronde
Utrecht - Kensington, Blaudzun, Racoon, De Staat, MEAU, Froukje, John Coffey: allemaal deden ze voor hun doorbaak mee aan de Popronde. En dat is nog maar een kleine greep. Vandaag is het grootste reizende muziekfestival van het land neergestreken in Utrecht. Met meer locaties dan ooit (30). Waar moet je heen?
De Popronde bestaat al meer dan twintig jaar. Het biedt opkomende Nederlandse muzikanten de kans zich te presenteren. Vanaf medio september tot eind november treden elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag circa 25 bands op in kroegen, muziekcafés en theaters in de deelnemende steden. Vandaag dus in Utrecht. Alle optredens zijn gratis.
De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl: van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum 'n bass, van rock tot blues; bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks vindt een selectieprocedure plaats. Maar, benadrukt de organisatie: De Popronde is een showcasefestival en geen wedstrijd.
De acts zijn niet alleen te zien in de bekende podia zoals EKKO, de Helling en TivoliVredenburg. Ook cafés, restaurants, de Stadschouwburg en bijvoorbeeld BUNK Hotels en de Ping Pong Club doen mee. Voorbeelden van kroegen waar je bandjes kan zien zijn De Stad, Voortuin, Tilt, De Zaak en België.
Daarnaast biedt NAR een interessant programma met 5etra, Janet Livv en Yaro Mila. De laatste wordt omschreven avantgarde pop, geïnspireerd op Britney Spears en Lady Gaga. Janet Livv wordt in de 3voor12-podcast geprezen om haar moderne sound met TikTok-wortels.
Maar er is meer: Velocity Made bijvoorbeeld, om 21.45 uur te zien in LE:EN. "Heel dansbaar en intens", is de aanbeveling. En wat denken van acts als Thames, The Mocks en Astronaut. Of Dorpsstraat 3. "Postpunk, new wave, vergelijkbaar met De Ambassade."
Alle acts, aanvangstijden en locaties vind je hier. De after party is in EKKO.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.