Utrechtse huizenprijzen weer hardst gedaald

© RTV Utrecht
Provincie Utrecht - De huizenprijzen daalden in de provincie Utrecht het hardst van Nederland. Kopers betaalden het afgelopen kwartaal gemiddeld 6,7 procent minder dan een jaar eerder. Dat meldt het CBS.
Nederlanders betaalden het afgelopen kwartaal gemiddeld zo'n 417.000 euro voor hun nieuwe huis. Dat is 4,6 procent minder dan in 2022. De prijzen daalden in onze provincie met 6,7 procent het hardst van het land. In de eerste drie maanden van dit jaar daalden de huizenprijzen in de provincie Utrecht ook al het meest. Toen ging het om een daling van 3 procent.
Niet alleen in de provincie daalden de huizenprijzen met 6,7 procent sterker dan gemiddeld. Van de vier grote steden - Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht - zakten de prijzen in de gemeente Utrecht met 8,1 procent het hardst. Dat is weer in vergelijking met vorig jaar, ook hier stegen de prijzen ten opzichte van het tweede kwartaal.
Ook blijkt uit het CBS onderzoek dat minder eigenaren het afgelopen kwartaal hun woning verkochten dan in 2022. In de provincie Utrecht lag dit met 7,2 procent rond het landelijk gemiddelde van 6,9 procent.
Gekeken naar de huizenprijzen ten opzichte van een kwartaal eerder stegen de huizenprijzen juist in alle provincies.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.