Paasspektakel The Passion komt volgend jaar naar Zeist

© RTV Utrecht/Tessa Beijer
Zeist - De veertiende editie van het KRO-NCRV-programma The Passion wordt volgend jaar opgenomen in Zeist. Het paasevenement vindt plaats op Witte Donderdag 28 maart. Dat heeft de omroep vanmorgen bekendgemaakt.
De omroep maakte ook bekend dat presentatrice Anita Witzier voor de derde keer verslaggever is. Zij stond vanmorgen vroeg bij het stadhuis in Zeist naast het iconische witte kruis om het nieuws bekend te maken.
Witzier loopt volgend jaar met het grote verlichte kruis in de processie en verzamelt bijzondere verhalen uit het hele land. De andere castleden worden begin volgend jaar bekendgemaakt.
"In deze tijden van oorlog en polarisatie lijkt het paasverhaal dat we in The Passion vertellen, steeds urgenter", zegt Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV. "De boodschap van Jezus is van alle tijden: behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden, heb vertrouwen en sluit niemand uit. Dit is een boodschap voor iedereen in ons land en willen we doorgeven aan jongere generaties. Daarom blijven we het paasverhaal in Nederland vertellen, komend jaar recht uit het hart van Nederland: Zeist."

Rijk aan cultuur

Wethouder Laura Hoogstraten (cultuur) en wethouder Walter van Dijk (economie) zijn trots dat het evenement naar hun woonplaats komt. "De gemeente Zeist is rijk aan zangverenigingen, cultuur, prachtig erfgoed en natuur. Je vindt hier verschillende geloofsovertuigingen, diversiteit en culturen." Volgens hen biedt The Passion mogelijkheden om deze met elkaar te verbinden. "Samen met inwoners, ondernemers, organisaties en maatschappelijke partners, zoals Bartiméus Fonds, willen we er een mooie editie van maken. Dat is waar we in geloven!”
The Passion in 2024 bestaat zowel uit het live-paasevenement op Witte Donderdag als het verhaal van Hemelvaart in mei. De gaststad voor de Hemelvaart-editie wordt op een later moment bekendgemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.