Brandweer: omgeving brand Woerden weer veilig

© Koen Laureij
Woerden - De omgeving van de brand die afgelopen nacht op industrieterrein Honthorst woedde is weer veilig. De Veiligheidsregio Utrecht heeft het NL-Alert rond het middaguur ingetrokken. Hiermee vervallen de eerdere adviezen om ramen en deuren gesloten te houden. Volgens de veiligheidsregio kan er nog wel geuroverlast zijn, maar dat kan geen kwaad.
Eerder op de dag werden mensen in en rond Woerden gewaarschuwd beter niet de weg op gaan als het niet per se hoefde. De veiligheidsregio meldde dat door bluswerkzaamheden na de grote brand op de Industrieweg veel rook vrijkwam en dat gaf in combinatie met dichte mist een gevaarlijke situatie. Ook werd gewaarschuwd uit de rook te blijven. Later werd de waarschuwing beperkt tot de wijk Bloemenkwartier.
De veiligheidsregio verstuurde een NL-alert met deze waarschuwing. In het gebied wordt geen verkeer toegelaten, wel kan verkeer het gebied verlaten.
De brand legde afgelopen nacht een bedrijfsgebouw in de as. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere panden.
Rond 05.30 uur was de brand onder controle.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.