Erwin Koeman tekent voor één jaar bij FC Utrecht

UTRECHT - FC Utrecht heeft maandagmiddag de opvolger van de onlangs ontslagen Ton du Chatinier gepresenteerd. Erwin Koeman is met ingang van het nieuwe seizoen hoofdtrainer van FC Utrecht.
De naam van de 49-jarige Koeman zong al enige tijd rond. De club en de trainer onderhandelden afgelopen weekend over een contract voor één jaar. Jan Wouters blijft aan als assistent-trainer. De opdracht voor Koeman is om met FC Utrecht de komende jaren mee te spelen om de plaatsen vier tot en met zes en zich te plaatsen voor Europees voetbal.

BOVEN DE SPELERSGROEP

Technisch directeur Foeke Booy vindt Koeman de meest geschikte man om de vacature van hoofdtrainer op te vullen. "Met Erwin hebben we gekozen voor een trainer die zelf langdurig in de top heeft gevoetbald. Hij heeft nationale en internationale ervaring als speler en als trainer. Hij is ook in staat om boven de spelersgroep te staan, als dat nodig is. En onze groep heeft dat nodig."
Volgens Booy heeft ook Jan Wouters een stem gehad in de aanstelling van Koeman. FC Utrecht liet zwaar meewegen dat de nieuwe trainer goed overweg moet kunnen met de rest van de technische staf. Ook Koeman zelf vindt, dat hij bij FC Utrecht past. "FC Utrecht is een volksclub, er gebeurt altijd wat, maar het is ook een club met een goede organisatie, veel talent in de spelersgroep en met ambitie. Dat laatste is voor mij ook belangrijk," aldus de nieuwe trainer.

NO-NONSENS

Koeman wimpelde de afgelopen jaren al diverse Nederlandse clubs af, maar bij FC Utrecht hapte hij toe. "Ik ben een no-nonsens figuur, die zich helemaal kan vinden in de speelstijl en de visie van de club. Die wil ik graag helpen verder uit te dragen." Aan de gesprekken met de clubleiding heeft Koeman naar eigen zeggen "een goed gevoel" overgehouden.
Erwin Koeman speelde tussen 1978 en 1998 bij achtereenvolgens FC Groningen, PSV, opnieuw Groningen, het Belgische KV Mechelen, wederom PSV en de laatste vier jaar van zijn actieve voetballoopbaan kwam hij weer voor zijn eerste club uit, FC Groningen. Koeman is 34-voudig international en speelde onder meer in het roemruchte Nederlands Elftal dat in 1988 Europees kampioen werd. Na zijn voetballoopbaan was hij assistent-trainer bij PSV en hoofdtrainer bij RKC Waalwijk, Feyenoord en het Hongaarse nationale team.
Nadere bijzonderheden hoort en ziet u vandaag onder meer op Radio M Utrecht en op tv in Namen & Rugnummers.

Erwin Koeman tekent voor één jaar bij FC Utrecht
RTV Utrecht interviewt nieuwe coach Erwin Koeman

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.