Honderden skippyballen stuiteren door Vathorst

AMERSFOORT - Een record werd het niet, maar het gaf wel een bijzonder kleurrijk gezicht. Enkele honderden mensen sprongen op de 752ste verjaardag van Amersfoort op skippyballen door winkelcentrum Vathorst.
Stichting De Gelukkigste Wijk in Vathorst wilde met 3.000 stuiterende deelnemers op skippyballen een wereldrecord vestigen. Vooraf bleek al dat dat niet haalbaar was en werd het doel bijgesteld naar een nationaal record van 752, niet toevallig de leeftijd van de Keistad. Maar ook dat aantal was te hoog gegrepen. Zondag gaven uiteindelijk 326 mensen gehoor aan de oproep.
De stichting organiseert activiteiten die het geluk onder de bewoners van de nieuwbouwwijk moeten verhogen. De skippyballers kregen bij het afleggen van het parcours dan ook opdracht om onderweg passanten te groeten en praatjes te maken met toevallige voorbijgangers. Na afloop mochten ze de skippybal mee naar huis nemen. Stichting De Gelukkigste Wijk herhaalt de actie volgend jaar en wil dan duizend deelnemers bereiken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.