Kort nieuws: Autokrakers in Zeist opgepakt

REGIO - In Zeist zijn twee autokrakers aangehouden. De politie kreeg afgelopen nacht een melding van een inbraakpoging op de Doudart de la Gréehof. De politie kon de twee mannen in de buurt oppakken.
* Na een kop-staartbotsing op de M.A. Reinaldaweg in Linschoten is een auto in brand gevlogen. Het is onbekend of daarbij gewonden zijn gevallen.
* De VVD in Utrecht vindt de Voorjaarsnota van het college een gemiste kans. Al een jaar is bekend dat de stad zeer stevig moet bezuinigen met een bedrag van 60 miljoen euro. Volgens de liberalen worden er in de nota geen echte keuzes gemaakt en worden vooral veel zaken vooruit geschoven.
* Twee graffitispuiters in Rhenen zijn voor vandalisme opgepakt. De mannen liepen over de Nieuwe Veenendaalseweg met plastic zakken in hun handen. Bij het zien van surveillerende agenten gingen ze er vandoor. Toen zij staande werden gehouden door agenten bekenden de twee dat zij graffiti hadden gespoten op de Populierenlaan.
* Een automobilist in Utrecht ging er vandoor toen hij de politie zag. Tijdens de daaropvolgende achtervolging ramde hij onder meer een auto die hij wilde passeren. Uiteindelijk is de 18-jarige bestuurder klemgereden en aangehouden.
* Een middel tegen darmontsteking voorkomt darmkanker. Dat blijkt uit onderzoek van het UMC Utrecht. Patiënten met chronische darmontsteking worden vaak behandeld met zogeheten thiopurines. Deze medicijnen blijken nu niet alleen darmontsteking te remmen, maar verkleinen ook de kans op darmkanker.
* De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof in Utrecht. Een jongen van 14 werd zondag aangevallen door drie dieven op de Ankaradreef in Overvecht. Hij was net op weg om eten te halen en moest zijn portemonnee afgeven. Het drietal vluchtte weg in de richting van de Minaretdreef.
* Het baviaantje dat vorige week werd geboren in Dierenpark Amersfoort is overleden. Waaraan weten de verzorgers niet. Het kan zijn dat het aapje niet gezond was, of dat de moeder niet genoeg melk had.
*Een autodief in Utrecht kan zich volgende keer beter iets onopvallender kleden. De man pleegde een autokraak aan de Engelen van Pijlsweertstraat en droeg daarbij een kanariegeel jack. Agenten konden hem daardoor gemakkelijk in de buurt oppakken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.