Meer inwoners hebben recht op energietoeslag in Oudewater en Woerden

© Unsplash
Woerden - De inkomenscriteria voor de energietoeslag worden verruimd in Oudewater en Woerden. Hierdoor komen meer inwoners in aanmerking voor een financieel steuntje in de rug, aldus de gemeenten. Vanaf morgen kan de eenmalige energietoeslag worden aangevraagd. Hiermee kunnen inwoners met een laag inkomen de hoge energiekosten betalen.
Door de gestegen kosten van energie, benzine en boodschappen kunnen sommige huishoudens moeilijk rondkomen. Vorig jaar konden inwoners van Oudewater en Woerden met een inkomen tot maximaal 120 procent van de bijstandsnorm daarom energietoeslag aanvragen.
Ook dit jaar is dat mogelijk, maar de inkomenseis wordt in Oudewater en Woerden dus verruimd. “Om meer inwoners een financieel steuntje in de rug te kunnen geven, breiden we deze regeling dit jaar uit naar 140 procent van de bijstandsnorm”, laten de gemeenten schriftelijk weten. Dat ligt dus 20 procent hoger dan de wettelijk vastgestelde norm.
"Wij hebben zelf de doelgroep vergroot, omdat we zien dat deze steun heel erg welkom is", zegt woordvoerder Odette Exel. Door het samenwerken met maatschappelijke organisaties, zoals Kwadraad en de Bibliotheek, vangt de gemeente signalen op van mensen die aangeven dat ze lastig kunnen rondkomen. "Wij hopen daarom dat veel mensen de weg nu weten te vinden", licht Exel toe. "Mensen realiseren zich niet altijd dat ze er recht op hebben."
Voor inwoners die hulp nodig hebben bij de aanvraag, worden er inloopspreekuren gehouden in zowel Oudewater als Woerden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.