Kort nieuws: Afscheid burgemeester Renswoude

REGIO - Burgemeester Schorer van Renswoude neemt vanavond afscheid. Schorer was vijftien jaar burgemeester van de kleine gemeente. Tijdens een receptie kunnen de bewoners van het dorp vanavond persoonlijk afscheid van hem nemen.
* Motorritjes zijn voorlopig even niet aan de orde voor een man uit Maarssen. Hij reed maandagmiddag met ruim 180 over de A12 bij Utrecht. Agenten zagen de man rijden en zetten hem aan de kant. De snelheid werd nog wat naar beneden bijgesteld, maar niet zoveel dat de Maarssenaar zijn rijbewijs moch houden.
* Jules van de Vijver wordt benoemd tot nieuwe collegevoorzitter van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Hij start per 1 september en neemt vanaf 1 november 2011 de taken over van de huidige voorzitter van het College van Bestuur Prof. Ad Wisman. De laatste gaat dit jaar met pensioen.
* Gemeente Amersfoort neemt definitief een besluit over de bezuinigingen. Het stadsbestuur wil de komende jaren twintig miljoen euro besparen. Vermoedelijk komen de bezuinigingen voor een groot deel terecht bij het welzijnswerk en bij kunst en cultuur.
* Een 15-jarige jongen uit Veenendaal moet zich vandaag voor de rechter veranwoorden voor een reeks vernielingen, diefstallen en bedreigingen. Zo zou de jongen hebben ingebroken in kelderboxen en in een kluis op school. Daarnaast wordt hij verdacht van het bedreigen van een agent.
* Een motorrijder is in Tull en 't Waal van een dijk afgereden en gewond geraakt. Onder aan de dijk schoot hij door een hek heen en daarna viel hij. Met een kapotte schouder is de man naar het ziekenhuis vervoerd. Waardoor hij van de weg raakte is onduidelijk.
* Een hoogbejaarde vrouw in Bilthoven heeft gisteravond oog in oog gestaan met een dief. De man was op klaarlichte dag haar huis binnengelopen aan de Planetenbaan. Hij sloeg geen acht op de vrouw en liep wat door de woning. De man ging er uiteindelijk vandoor met haar portemonnee .

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.