Financiering van Uithoftram is rond

UTRECHT - De financiering van de tram tussen de Uithof en het Centraal Station in Utrecht is rond. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft 110 miljoen euro beschikbaar gesteld.
Daarmee kan de nieuwe tramlijn worden aangelegd, zegt verantwoordelijk wethouder Lintmeijer van Verkeer. Gemeente en Bestuur Regio Utrecht (BRU) steken samen met de Provincie zo'n 200 miljoen euro in de tram.
Tussen de Uithof en Utrecht CS rijden nu nog extra lange bussen, maar volgens de stad is een tram rendabeler en milieuvriendelijker. De huidige bus 12 naar De Uithof zit nu al dagelijks propvol studenten en docenten. Daar komen steeds meer werknemers bij van bedrijven die zich in het kenniscentrum op de Uithof vestigen.

RAILS

De eerste trams naar de Uithof moeten in 2018 gaan rijden, deels over het tracé waar nu nog bussen rijden. De bussen gaan dan langs de zuidkant van het treinspoor over de Mineurslaan rijden. Uiteindelijk moeten er 16 trams per uur gaan rijden.
Behalve een tram naar de Uithof, wil Utrecht ook een tram aanleggen naar Leidsche Rijn. Een trambaan naar Nieuwegein en IJsselstein ligt er al en die wordt de komende tijd vernieuwd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.