Zweef je nog? Stel je verkiezingsvragen aan politiek deskundige Jelle

© RTV Utrecht
Utrecht - Woensdag gaan we naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. De debatten zijn in volle gang en de schommelende peilingen laten zien dat het spannende en belangrijke verkiezingen zijn. De verkiezingen kunnen vragen oproepen, die kan je de avond voor de verkiezingen stellen in onze live Q&A op Instagram.
Antwoorden krijg je van Jelle Lammerts van Bueren, politiek historicus en docent aan de Universiteit Utrecht. Verslaggever Roos van Bijnen presenteert de live-uitzending en stelt de vragen aan Jelle. Op dinsdagavond 21 november zijn we van 19:00 uur tot 19:30 uur live en is de chat open voor vragen.

Utrechtse jongeren naar de stembus

Hoe bereiden jongeren zich voor op de verkiezingen? De één maakt er een studie van, de ander stemt wat hij altijd stemt. En er zijn zwevende kiezers. "Groenlinks/PVDA of PVDD, ik zweef altijd tussen deze partijen", laat een studente weten.
Bij een rondvraag op de Uithof naar belangrijke thema's dit jaar, lopen de antwoorden uiteen. Basisbeurs, migratie, studieleningen, internetvrijheid en het klimaat worden genoemd. De jongere generatie zou zich nog wel wat beter kunnen voorbereiden, vindt een student. "Als je je iets meer verdiept kun je misschien voor een beetje verandering zorgen."'

Heb je nu al een vraag?

Heb jij nu al een vraag over deze verkiezingen of over politiek in het algemeen? Stel hem dan via deze Instagram-post of mail naar nieuwsredactie@rtvutrecht.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.