Papegaai uit Maarssenbroek al vier dagen vermist: 'Het is verschrikkelijk, het eet je op'

© Marcel de Greef
Stichtse Vecht - Miranda en Marcel uit Maarssenbroek slapen al dagen niet. Hun geliefde papegaai Coco is vermist. Het mannetje komt normaal gesproken na een paar uur buiten vliegen weer thuis, maar is nu al sinds vrijdagmiddag niet meer gezien. Zijn vrouwtje, papegaai Kiki, is sindsdien aan het krijsen.
Baasjes Marcel en Miranda zijn radeloos. Het mannetje is nu zeven maanden oud en woont sinds een half jaar bij ze. Hij is echt Marcels vriend geworden. "Ik ben heel close met hem. Als hij me ziet, komt hij gelijk naar me toe."
Kiki, de andere papegaai van Miranda en Marcel kwam vrijdagmiddag wél weer terug naar huis. Maar toen Coco niet kwam opdagen, werd Kiki onrustig. "Het vrouwtje is helemaal de weg kwijt. Ze loopt heel de dag te krijsen." Het uit elkaar halen van papegaaien kan traumatisch zijn: "Het is helemaal niet goed voor Kiki. Het zijn echt lovebirds. Het zijn maatjes voor het leven."
De papegaaien gaan wel vaker naar buiten. Dat is goed voor de beestjes zegt Marcel. "Soms als het mooi weer is, mogen ze een paar uurtjes los. Dan kunnen ze even vogel zijn." Maar ze komen altijd snel terug wanneer ze geroepen worden. En zeker het mannetje. "Coco is altijd als eerste terug, gelijk als ik hem roep. Dan wil hij even knuffelen." De papegaai is echt een onderdeel van het gezin: "Als we zomers buiten zitten, dan is 'ie er bij", vertelt Marcel terwijl hij video's van Coco bekijkt.
Marcel weet niet meer wat hij moet doen om zijn geliefde vogel terug te krijgen. "Ik heb Maarssenbroek dit weekend al acht keer uitgekamd. Ik ben aan het roepen en roepen, maar krijg geen reactie. Ik heb er helemaal pijn van aan mijn keel." Hij denkt dat de papegaai ergens van is geschrokken, vuurwerk bijvoorbeeld. Een andere reden kan hij niet bedenken waarom Coco niet thuiskomt.
Marcel met papegaai Kiki in zijn armen
Marcel met papegaai Kiki in zijn armen © Fleur Kleinhuis

Signalement

De vogel zie je niet zo snel over het hoofd, denkt Marcel: "Hij is groot: van kop tot staart wel een meter. Hij heeft een blauwrode staart, zijn vleugels zijn blauw met groen en rood." Hij hoopt daarom dat mensen Coco zien en hem iets laten weten.
Ik ben te gek op Coco om hem los te laten
Marcel
Andere papegaaienbaasjes proberen Miranda en Marcel gerust te stellen. "We hoorden van kennissen dat papegaaien een week weg kunnen zijn", vertelt Marcel. Buiten is genoeg eten voor de vogel: eikels en beukennootjes bijvoorbeeld. "Maar ja liever niet, we kunnen niet zo lang in spanning zitten."
In een Facebookgroep van de gemeente de Stichtse Vecht plaatst Miranda, de vriendin van Marcel, berichten over de vermiste papegaai. Die posts worden massaal gedeeld, één zelfs bijna 1000 keer. Het stel hoopt hiermee dat mensen naar Coco uitkijken.
Voor degene met de gouden tip, hebben Marcel en Miranda een beloning van 1000 euro. "We hebben alles voor ze over. Het doet heel veel zeer. Dit wil je niet. Ik ben te gek op Coco om hem los te laten."
Heeft u papegaai Coco gezien of weet u meer? Laat het ons weten door te mailen naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.