Kinderen mogen volgend jaar gratis met bus en tram in provincie Utrecht

© RTV Utrecht / Jasper Witte
Provincie Utrecht - Kinderen tot 12 jaar kunnen volgend jaar gratis met de bus en tram reizen in de provincie Utrecht. Dit hebben vervoerders QBuzz en Syntus Utrecht besloten. Ook blijft de prijs van een kaartje voor de bus en tram hetzelfde.
Tot nu toe mochten kinderen alleen in de schoolvakanties gratis reizen, maar vanaf 2024 kan het dus iedere dag. Om het ouders zo makkelijk mogelijk te maken hebben kinderen ook geen apart vervoerbewijs meer nodig.
De provincie Utrecht is blij met de proef: "We willen meer mensen in ons openbaar vervoer verwelkomen. Jong geleerd is oud gedaan: kinderen die onze bussen en trams leren kennen, kiezen later ook vaker voor het ov,” aldus gedeputeerde André van Schie. Voorwaarde is wel dat een volwassene meereist.
Ook wordt het ov in de provincie volgend jaar niet duurder. Volgens de provincie zou de prijs voor de bus en tram eigenlijk 12 procent duurder worden door inflatie. Maar door het geld dat staatssecretaris Heijnen beschikbaar stelt, naar aanleiding van een Tweede Kamermotie van Mirjam Bikker, hoeft de prijs niet omhoog.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.