Vaten met vermoedelijk drugsafval gedumpt langs de Eem in Amersfoort

© 365press
Amersfoort - De politie in Amersfoort is vanochtend uitgerukt naar de Neonweg vanwege de vondst van een aantal vaten. Het gaat om zo'n negen kleine jerrycans en een aantal grote exemplaren. De politie vermoedt dat er drugsafval in zit.
De politie werd omstreeks 08.15 uur gealarmeerd. Het gebied grenzend aan de Eem en het scheepvaartverkeer werd daarna afgesloten voor onderzoek. "We willen geen enkel risico nemen, dus daarom vindt er momenteel forensisch onderzoek plaats", zei een woordvoerder van de politie vanochtend.
Onderzoek aan de waterkant.
Onderzoek aan de waterkant. © 365press

Onderzoek

Tijdens het onderzoek was ook de brandweer aanwezig om te assisteren. Zo deden duikers onderzoek rond het water. Forensische experts namen monsters af van de inhoud van de vaten en er vond sporenonderzoek plaats op het wegdek van de Neonweg.
Een van de vaten is volgens de politie in de Eem terechtgekomen en afgedreven. Het is niet bekend of de inhoud van het vat in aanraking is gekomen met het water. Rond 13.30 uur werd de omgeving weer vrijgegeven.

Getuigenoproep

De politie hoopt in contact te komen met mensen die de afgelopen dagen mogelijk iets verdachts hebben gezien rond de vindplaats. Het kan bijvoorbeeld zijn dat iemand tijdens het uitlaten van de hond getuige is geweest van de mogelijke dumping. Zij kunnen in dat geval contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.
De vondst aan de waterkant.
De vondst aan de waterkant. © 365press

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.