Drie doden bij ongeluk met spookrijder op de A1, toestand ouders is 'zorgelijk maar stabiel'

© Marnix Manschot Fotografie
Amersfoort - Bij een ongeluk met een spookrijder op de A1 bij knooppunt Hoevelaken in Amersfoort zijn er zaterdagavond drie mensen om het leven gekomen, onder wie twee kinderen uit Hilversum. De politie heeft laten weten dat de toestand van de ouders zorgelijk maar stabiel is.
De politie kreeg de eerste melding binnen rond 22.00 uur. Een 19-jarige man uit Roemenië zou frontaal op een tegemoetkomende personenauto zijn gebotst. In de personenauto zat een gezin met twee kinderen van 12 en 14 jaar. De kinderen overleden vrijwel direct na de botsing. De man van 19 overleed later in het ziekenhuis. De ouders van de kinderen raakten zwaargewond.
Hulpdiensten rukten massaal uit. Ook andere automobilisten die gestopt waren, boden hulp. Tegen Omroep Gelderland zegt een politiewoordvoerder trots en waardering te voelen voor mensen die meteen te hulp schoten. "Dat mensen in zo'n situatie gaan handelen en mensen uit de auto gaan halen en levensreddende handelingen gaan verrichten. Je hoort vaak kritiek, als mensen foto's en filmpjes gaan maken. Gisteren hebben we daar de andere kant van meegemaakt." Slachtofferhulp Nederland verleent steun aan de direct betrokkenen en aan mogelijke getuigen en omstanders van het ongeval.
Er wordt nader onderzoek uitgevoerd door de politie, die probeert te achterhalen waardoor de Roemeen ging spookrijden. De politie hoopt dat er dashcambeelden zijn die meer duidelijkheid kunnen geven. Strafvervolging is dan wel niet mogelijk omdat de spookrijder is overleden, volgens de politie is het wel cruciaal voor de nabestaanden om te weten wat er is gebeurd.
De snelweg werd in beide richtingen uren afgesloten. Verkeer moest omrijden via Ede en Utrecht over de A30, A12, A27 en A28.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.