Burgemeester Hilversum staat stil bij verongelukte kinderen op A1 bij Amersfoort

© Persbureau Heitink
Amersfoort - De burgemeester van Hilversum, Gerhard van den Top, noemt het ongeluk op de A1 bij Amersfoort waarbij twee kinderen om het leven kwamen 'een nachtmerrie'. De meisjes van 12 en 14 jaar zaten in Hilversum op school. Hun ouders liggen nog in een zorgelijke toestand in het ziekenhuis.
De vader van het gezin is een "nauwe relatie" van de gemeente Hilversum, zo schrijft de burgemeester in een reactie. "Het ongeloof en verdriet van dit vreselijk ongeval raakt onze hele Hilversumse gemeenschap in het hart. We leven mee met nabestaanden van de slachtoffers, en in het bijzonder met dit gezin, hun familie en dierbaren en de klasgenoten van de overleden kinderen. Dit is het meest verschrikkelijke dat je als ouders kunt meemaken", zegt de burgemeester.
Vanochtend vond een herdenking plaats op de school van de meisjes. Zij overleden vrijwel direct nadat een 19-jarige man uit Roemenië frontaal op de auto van het gezin botste, dat gebeurde bij knooppunt Hoevelaken. De man van 19 overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
De politie doet nog volop onderzoek hoe het kan dat de Roemeen ging spookrijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.