Drugs en dure schoenen: Nieuwegeiner (37) die drugsbende zou leiden gearresteerd

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Nieuwegein - De politie heeft een 37-jarige man uit Nieuwegein aangehouden. Hij zou een aansturende rol hebben in de handel van harddrugs. Bij zijn arrestatie gisteren zijn er ook drugs en explosieven gevonden. Vier IJsselsteiners, aan wie hij leiding zou hebben gegeven, zijn eerder dit jaar al gearresteerd.
De arrestatie maakte deel uit van een reeks invallen op zes locaties in Nieuwegein, IJsselstein en Amsterdam. In één van de huizen in Nieuwegein zijn ook een vuurwapen en zeer zwaar vuurwerk gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst heeft het vuurwerk afgevoerd en op een veilige plaats laten ontploffen. Ook zijn er audioapparatuur, dure schoenen en andere luxe goederen in beslag genomen.
De mannen die hij zou hebben aangestuurd, zijn op 4 juli aangehouden. Het gaat om vier jonge IJsselsteiners tussen de 18 en 23 jaar. Drie van hen zitten nog vast, één van hen is op vrije voeten. Hij is nog wel verdachte. De inhoudelijke behandeling van de zaak is op 28 februari.
De Nieuwegeiner wordt niet alleen verdacht van het leidinggeven aan de IJsselsteinse drugsbende, maar ook van wapenbezit en witwassen. De politie doet nog verder onderzoek naar zijn precieze rol.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.