Kerstmarkt Baarn afgelast na stormschade: 'Terrein bezaaid met omgewaaide kramen'

© Caspar Huurdeman
Baarn - Het zit de organisatie van de Trots Kerstmarkt in Baarn dit weekend niet mee. Gisteren viel het bezoek erg tegen vanwege het slechte weer, vanochtend lagen de kraampjes verspreid over het terrein na een stormachtige nacht. De markt bij Kasteel Groeneveld is dan ook afgelast.
Er was een droge zondag voorspeld en dus was er goede moed om het weekend na een mindere zaterdag goed af te sluiten. Martin Pater uit Hilversum had zijn kraam laten staan om vandaag erwtensoep en worst te verkopen. "Dan kon alles mooi drogen, het zou niet regenen volgens de voorspellingen." En Pater was niet de enige met die gedachte, organisator Rogier Engels herkende het terrein bijna niet terug: "Het was chaos, de kramen lagen overal."
Toen de organisatie op het terrein aankwam, bleken vele kramen al te zijn omgewaaid. Voor Engels was het een uitgemaakte zaak wat betreft de doorgang. "Veel kramen zijn met koopwaar en al omgewaaid. Ik heb er zelf 's ochtends ook nog een paar zien omgaan. Dan gaat veiligheid boven alles, je moet er niet aan denken dat een bezoeker of een kind geraakt wordt door iets."
"Een splinternieuwe EHBO-tent lag tientallen meters verderop. "Die is niet nieuw meer, kan ik je vertellen", Engels blijft er luchtig onder. "Het is vooral sneu voor mensen die vooral kerstmarkten doen en dus vooral in december op markten staan. Het weer is zo onvoorspelbaar tegenwoordig, we gaan opruimen en de wonden likken."
Hoewel de afgelasting op de sociale media is gemeld, kwamen vanmiddag toch nog bezoekers uit het hele land naar Baarn. Bij de parkeerplaats werd iedereen opgevangen door verkeersregelaars en werd uitgelegd waarom de kerstmarkt was afgelast. Veel mensen gingen alsnog op Landgoed Groeneveld een wandeling maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.