Bedrijf achter 'langste zonnepanelenfietspad ter wereld' in Maartensdijk failliet

Het langste zonnepanelenfietspad in Maartensdijk
Het langste zonnepanelenfietspad in Maartensdijk © RTV Utrecht
Maartensdijk - Het bedrijf achter het zonnepanelenfietspad in Maartensdijk is failliet. In 2021 werd dat fietspad met veel bombarie geopend, nu is het bedrijf SolaRoad opgeheven. SolaRoad had geld tekort, maar aandeelhouders wilden niet meer investeren omdat ze geen toekomst meer zagen in het bedrijf.
Al eerder leek het fietspad aan de Koningin Wilhelminaweg niet succesvol. Sinds de opening van het fietspad valt de energieopbrengst tegen. Het idee was om het innovatieve fietspad op twee manieren te gebruiken. Voor fietsers, maar ook voor het opwekken van energie met zonnepanelen.
Afgelopen zomer bleek dat het fietspad niet de energie opleverde waarop gehoopt was. Een constructiefout zorgde er in februari 2022 voor dat het fietspad ook niet goed werkte. Dat werd gerepareerd, maar de verwachte opbrengst bleef toen alsnog uit.
Nu is het bedrijf achter het fietspad SolaRoad dus failliet. Zowel de provincie Noord-Holland en andere aandeelhouders, TNO en Strukton hebben "na zorgvuldige afweging van verschillende toekomstscenario's" besloten om niet meer te investeren in het bedrijf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.