Geen Galgenwaard voor Hercules in vervolg bekersprookje, slechts 1000 kaarten beschikbaar

© Orange Pictures
Utrecht - Hercules speelt de achtste finale van de KNVB-beker op sportpark Zoudenbalch. De wedstrijd tegen Cambuur wordt niet gespeeld in de Galgenwaard, zoals in de vorige ronde tegen Ajax.
Hercules-voorzitter Gerard van Dieren vindt het jammer dat het bekeravontuur van Hercules niet vervolgd kan worden in de Galgenwaard. Sportcomplex Zoudenbalch is de uitvalsbasis voor Jong Utrecht en het vrouwenelftal. Voor Zoudenbalch zijn een stuk minder kaarten beschikbaar. "Er zijn maximaal duizend kaarten voor onszelf beschikbaar. En bij de vorige wedstrijd was er al een zwaar tekort." De vereniging heeft zo'n 1700 voetballeden die volgens de voorzitter graag naar de wedstrijd willen. Vanmiddag bespreekt de club hoe ze de kaarten gaan verdelen.
Volgens de voorzitter van Hercules vindt FC Utrecht het geen optie om de wedstrijd in het Stadion Galgenwaard te spelen. "Het zou met het veld te maken hebben en met het feit dat FC Utrecht drie dagen erna zelf moet spelen." Van Dieren benadrukt wel dat hij blij is dat er eindelijk een beslissing is genomen over de locatie van de wedstrijd. Hij is opgelucht dat er in samenwerking met FC Utrecht een veld beschikbaar is voor Hercules.
Volgens FC Utrecht spelen meerdere factoren een rol. Vooral de veiligheid speelt een rol, laat een woordvoerder van FC Utrecht weten. De wedstrijd tegen Cambuur kent een andere risico-afweging dan die tegen Ajax. "De wedstrijd tegen Ajax was een uitzondering en is in Stadion Galgenwaard gespeeld, gezien de inschaling van de risico's op die wedstrijd. Die inschaling is nu niet aan de orde, waardoor Sportcomplex Zoudenbalch als speellocatie wordt gebruikt."

Wel in Utrecht

Het scheelt dat de wedstrijd om 21.00 uur wordt gespeeld zegt Van Dieren. "Voor de jongste jeugd is dat geen wedstrijd waar ze naartoe gaan. En hopelijk kunnen zoveel mogelijk mensen de wedstrijd thuis kijken." Wel is de voorzitter blij dat er een besluit is genomen. "Het is fijn dat de wedstrijd in Utrecht gespeeld kan worden. Als vierde grote stad van Nederland moeten we zo'n wedstrijd wel binnen Utrecht spelen. Zoudenbalch is beter dan ergens anders in de regio of in het land."
Hercules - Cambuur is op 18 januari om 21.00 uur. De wedstrijd is live te volgen via de stream op www.rtvutrecht.nl of de RTV Utrecht app.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.