Winterweer zet streep door bekerduel Hercules - Cambuur: 'Flinke domper'

Het veld op Zoudenbalch
Het veld op Zoudenbalch © RTV Utrecht/Bert Kous
Utrecht - Het bekerduel tussen Hercules en Cambuur van donderdagavond is afgelast. Scheidsrechter Robin Hensgens keurde het veld, zo'n anderhalf uur voor de aftrap, op sportcomplex Zoudenbalch af.
Naar alle waarschijnlijkheid wordt de achtste finale tussen Hercules en Cambuur komende dinsdag of woensdag ingehaald. Het duel van Hercules zondag in de competitie tegen Hoogeveen gaat dan niet door.
Het veld was aanvankelijk, rond 17.00 uur, nog goedgekeurd. Doordat het in de avond opnieuw is gaan vriezen is de grasmat op sommige delen keihard geworden.
Scheidsrechter Robin Hensgens: 'Niet veilig voor de spelers'

Flinke domper

Trainer René van der Kooij kan zich in de beslissing van het afgelasten vinden. "Maar ik kan mij alleen niet voorstellen dat het veld om 17.00 uur veel beter was. Je had het om 17.00 uur moeten afkeuren, niet nu. Het is een domper."
Het enige voordeel is dat Hercules in ieder geval een paar dagen langer in het bekertoernooi zit. "Dat wel. Maar op zo'n manier is dat minder leuk", zegt Hercules-speler Nathan Bijl. "Als ik naar het veld kijk dan snap ik wel dat het is afgelast. Het is keihard, glad en je ziet ijs liggen."
Hercules-trainer René van der Kooij: 'Je had het duel om 17.00 uur moeten afgelasten'
Scheidsrechter Hensgens zag tot zijn spijt dan ook geen andere mogelijkheid dan voor nu een streep door het duel te zetten. "Het veld is hard, glad en oneffen. Dat zijn criteria waardoor het niet veilig is voor de spelers. Dan moet je helaas deze onpopulaire beslissing nemen."
"Om 17.00 uur was het veld bespeelbaar. Toen lag er wel sneeuw en ijs maar dat was zacht", legt Hensgens uit. "Alles wat zacht was, is nu bevroren. Dat kan ik ook niet om 17.00 uur voorspellen. Ik ben geen meteoorloog en op de gok kan ik geen wedstrijd eruit gooien."
Hercules-speler Nathan Bijl: 'Het veld is keihard, glad en je ziet ijs liggen'
Scheidsrechter Robin Hensgens en Hercules-trainer René van der Kooij
Scheidsrechter Robin Hensgens en Hercules-trainer René van der Kooij © RTV Utrecht / Bert Kous

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.