FC Utrecht-supporters kunnen eenmalig met tram naar stadion Galgenwaard

© RTV Utrecht / Roel Breet
Utrecht - Voetbalsupporters kunnen op zondag 14 april met de tram naar de wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles in stadion Galgenwaard. De provincie, gemeente, QBuzz en FC Utrecht doen die dag een proef met de tram door die voor één dag te laten rijden.
De tram naar het Utrecht Science Park rijdt vanwege de hoge kosten en het weinige aantal reizigers normaal niet in het weekend, waardoor het stadion op wedstrijddagen lastig te bereiken is.
Voor supporters worden nu nog pendelbussen vanaf Utrecht Centraal ingezet. Per wedstrijd maken daar zo'n 1200 mensen gebruiken van. In een tram passen veel meer supporters, schrijft de provincie.
Op de wedstrijddag rijdt de tram ongeveer zes uur rondom de wedstrijd. Ook andere reizigers kunnen tijdens de pilot gebruikmaken van de tram.

Kosten

De kosten om de tram op 14 april te laten rijden zijn 15.000 euro en worden door de gemeente en provincie betaald. De grootste kostenpost is de service en veiligheid, waarvoor Qbuzz en FC Utrecht personeel aanleveren. Ook is FC Utrecht verantwoordelijk om de mensenmassa buiten het stadion in goede banen te leiden.
De resultaten van de pilot worden halverwege dit jaar bekendgemaakt. Mogelijk gaat de tram vanaf seizoen 2024-2025 structureel rijden op wedstrijddagen. Omwonenden van de tramlijn worden van te voren geïnformeerd dat de tram eenmalig in het weekend rijdt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.