Nog voor het einde van het jaar nieuwe tijdelijke woningen bij The Wall

© Google Maps
Utrecht - In een weiland dat nu nog leeg staat bij Leidsche Rijn, moeten eind 2024 nieuwe tijdelijke sociale huurwoningen komen te staan. De gemeente Utrecht bereikte vandaag een akkoord met de provincie en woningcorporatie Cazas Wonen over het bouwen van 162 woningen daar.
Op deze manier hoopt de gemeente een oplossing te vinden om de woningnood snel te verlichten. Wethouder Wonen Dennis de Vries zegt: “Ook in Utrecht is de woningnood groot. Alle registers moeten open om te zorgen voor méér woningen, zeker ook op de korte termijn.”
De woningen moeten gebouwd worden bij winkelcentrum The Wall, op bedrijventerrein Wetering-Zuid. Het gaat niet om woningen die er permanent komen te staan, maar het zijn verplaatsbare tijdelijke woningen. Ze blijven er maximaal 15 jaar staan.
Er komen 129 tot 142 studio's en 20 tweekamerappartementen. Ook komen er parkeerplekken en genoeg plekken om de fiets te parkeren.
De woningen zijn bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een sociale huurwoning zoals starters, statushouders en mensen die doorstromen naar zelfstandig wonen vanuit een woonvoorziening van een zorgaanbieder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.