Extra bewaking Bilalschool na bedreiging

AMERSFOORT - De Amersfoortse Bilalschool ontvangt bedreigingen, sinds leerlingen van die school een rouwstoet verstoorden. Op verzoek van de school surveilleert de politie vaker rond het gebouw.
Toen de begrafenisauto's dinsdag voorbij de school reden schreeuwden leerlingen en staken ze hun middelvinger op. Er komen sindsdien veel telefoontjes van verontwaardigde mensen binnen en een aantal daarvan is volgens directeur Teade Walma zelfs bedreigend.
Walma zegt tegen RTV Utrecht dat er ook tegen de duizend haatmails zijn binnengekomen. De schoolleiding heeft die berichten donderdagavond allemaal beantwoord.

OOG IN OOG

De leiding van de basisschool heeft de verantwoordelijke leerlingen inmiddels gevonden. Ze hebben een waarschuwing gekregen en worden bij een volgende keer direct van school gestuurd. Leerlingen van groep 7 zitten vrijdag oog in oog met nabestaanden die dinsdag door enkele van de scholieren werden uitgejouwd.
Directeur Walma, die het gedrag niet tolereert, wil hiermee onder andere duidelijkheid krijgen over wat er nu precies is gebeurd, liet hij donderdag weten. De nabestaanden hebben volgens Walma toegezegd vrijdag naar de school te komen.

TWEEDE KEER

Het is voor de tweede keer in korte tijd dat een rouwstoet in Amersfoort wordt uitgejouwd. Ongeveer een maand geleden riepen jongeren onder meer 'joden' toen een stoet voorbijkwam. Volgens Walma zijn de twee incidenten niet met elkaar te vergelijken.
"In dat geval waren het een stel opgeschoten jongeren. Nu gaat het om kinderen van twaalf. Misschien is er sprake van kopieergedrag."

Bilalschool krijgt bedreigingen na incident met rouwstoet

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.