"Hartelijk gesprek met leerlingen Bilalschool"

AMERSFOORT - Leerlingen van groep 7 van de Amersfoortse Bilalschool hebben vandaag een gesprek gehad met nabestaanden uit de rouwstoet die zij eerder deze week verstoorden. Dat gesprek was open en hartelijk, staat in een persbericht van school en nabestaanden.
Bij het incident waren enkele leerlingen van de basisschool betrokken, alhoewel de beledigende opmerkingen door andere kinderen zouden zijn gemaakt. Er wordt door de school verder onderzoek gedaan.
In het persbericht stellen zowel de Bilalschool als de nabestaanden de "overtrokken aandacht over het rouwstoet-incident" te betreuren. De nabestaanden vragen zich af n hoeverre kinderen van 11 jaar voldoende moreel besef hebben om de volledige verantwoordelijkheid te dragen voor het incident.

HAATMAILS

De Bilalschool kreeg vele honderden haatmails nadad het incident bekend was geworden. Omdat er ook een aantal serieuzere bedreigingen tussen zaten, heeft de politie de Bilalschool de afgelopen nacht extra in de gaten gehouden.
De nabestaanden betreuren het dat de situatie zo is geëscaleerd, dat er een gevoel van onveiligheid op de school is ontstaan. Burgemeester Bolsius heeft contact gehad met zowel de nabestaande als de schoolleiding.
De directeur en een nabestaande komen in U Vandaag om 18.00 uur vertellen over het gesprek met de leerlingen.

Nabestaanden in gesprek met leerlingen Bilalschool
Nabestaanden in gesprek met leerlingen Bilalschool (2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.