Nabestaande bedreigd om rouwstoetincident

PROVINCIE UTRECHT - Eén van de nabestaanden van wie de rouwstoet van een overleden familielid werd beschimpt, heeft zelf dreigmailtjes ontvangen. Ook is hij door een leraar van de Bilalschool "stevig toegesproken". Dat zei hij tegen RTV Utrecht.
De man heeft vrijdagmiddag een gesprek gehad op de islamitische school waar de kinderen op zitten, die tijdens de stoet lawaai hadden gemaakt en hadden gescholden. Dat gesprek begon moeilijk, maar eindigde positief, zei de man.
Vraag is of hij met de juiste kinderen heeft gesproken. Volgens directeur Walma van de Bilalschool zijn het niet de kinderen uit groep 7 geweest die de ergste verwensingen hebben geroepen of een middelvinger hebben opgestoken.
Wie het dan wel waren, gaat Walma dit weekend uitzoeken. Hij heeft een sterk vemoeden wie het zijn. Hij wil dat de daders excuses aanbieden aan de nabestaanden en overweegt schorsingen. De nabestaande wil graag excuses horen.

VOORKOMEN

Voor Walma is de zaak daarmee nog niet af. "We moeten voorkomen dat nog eens zoiets gebeurt", zei hij tegen RTV Utrecht. Langs de school komen vaak rouwstoeten. Hij wil snel een lesprogramma maken waarin kinderen wordt geleerd hoe ze zich dan moeten gedragen. Ook zal hij de ouders aanspreken.
De Bilalschool kreeg vele honderden haatmails nadad het incident bekend was geworden. Omdat er ook een aantal serieuzere bedreigingen tussen zaten, heeft de politie de Bilalschool de afgelopen nacht extra in de gaten gehouden.

Gesprek met de nabestaande en de directeur van de Bilalschool

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.